top of page

Maak kennis met... Suzanne

Suzanne Groenstege

21 februari 2024

Maak kennis met... Suzanne

Suzanne werkt met veel enthousiasme als projectmanager bij Donation Company. In 2021 startte ze als fondsenwerver. Ze waardeert de diversiteit van de mensen die hier werken, allemaal met hun eigen achtergrond en kwaliteiten, de menselijkheid en het streven naar groei. Hoe heeft Suzanne deze stap van fondsenwerver naar projectmanager gemaakt?


Suzanne vertelt: ‘In 2021 zag ik op Instagram toevallig een advertentie voor fondsenwerver voor Donation Company. Ik reageerde en had een gesprek met Daan (de directeur). Ik vroeg alvast naar de doorgroeimogelijkheden en het werd mij direct duidelijk dat ik hier de kans zou krijgen om mij verder te ontplooien wanneer het moment daar was. Het fondsenwerven beviel me goed en al gauw werkte ik meer uren.’


‘Op een gegeven moment kreeg ik de ingeving om artikelen te schrijven over de gesprekken die we als fondsenwervers voeren. Ik heb een achtergrond in marketingcommunicatie management en wilde meer laten zien van het mooie werk dat we doen. Daarop volgde het schrijven van interviews met medewerkers op LinkedIn,’ vertelt Suzanne verder.


Daarnaast bleef Suzanne met plezier werken als fondsenwerver voor o.a. Greenpeace Nederland. ‘Greenpeace spreekt mij erg aan als organisatie. Ik vind het geweldig om mij in te mogen zetten voor een leefbare aarde voor iedereen. Greenpeace doet fantastisch werk om misstanden op een spraakmakende, creatieve, vreedzame en effectieve manier aan het licht te brengen,’ zegt Suzanne.


Suzanne is erg betrokken bij het werk van Greenpeace, deelt regelmatig nieuwsberichten binnen het Greenpeace team en levert een positieve bijdrage aan het teamgevoel. Daan vraagt haar dan ook als projectmanager voor Greenpeace. Dat bevalt erg goed. Drie maanden later start Suzanne ook als projectmanager voor Amnesty International Vlaanderen.


‘Ik ben gestart als projectmanager voor Amnesty International op het moment dat onze partner overspoeld werd met petities voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook. We hebben toen in no-time het team flink opgeschaald met mooie resultaten. In de functie van projectmanager voel ik me nu helemaal op mijn plek. Ik ben het aanspreekpunt voor onze partners Greenpeace en Amnesty International, bereid campagnes voor, schrijf scripts en organiseer inspiratiesessies voor het team. Het geeft mij veel energie om het teamgevoel te voeden. Alles om de resultaten van ons werk voor onze partners voortdurend te verbeteren,’ aldus Suzanne.


‘Mijn werk als projectmanager bij Donation Company kan ik goed combineren met de zorg voor mijn dochter en het schrijven van gedichten. Het is voor mij de ideale plek om me te ontwikkelen en bij te dragen aan het belangrijke werk van onze partners. Ik heb het erg naar mijn zin bij deze prachtige organisatie, waar de maatschappelijke betekenis zo verweven is in hoe we met elkaar samenwerken,’ zegt Suzanne tot slot.

bottom of page