top of page

Maak kennis met... Maarten

Suzanne Groenstege

20 december 2023

Maak kennis met... Maarten

Maarten is naast fondsenwerver bij Donation Company muzikant. Hij speelt o.a. met zijn collega Erik samen in de band ‘Adam Swamp’. Toen er drie jaar geleden veel veranderde en zijn oude werkgever transformeerde in het huidige Donation Company vroeg Erik of Maarten weer terug wilde komen. Maarten had een kennismakingsgesprek met Daan en maakte zijn comeback als fondsenwerver bij Donation Company in het prachtige Muziekgebouw aan ‘t IJ. Wat is Maarten zijn unieke kwaliteit als fondsenwerver? ‘Ik vind het erg belangrijk om maatschappelijk een steentje bij te dragen. Ook is het fijn dat ik hier heel flexibel kan werken. Als ik een week extra wil repeteren of opnames heb, kan ik mijn dagen anders indelen. Dat is nooit een probleem. Er is een prima werksfeer en goede coaching. Mijn collega Erik ken ik al vele jaren. Ook met mijn andere collega’s is het contact goed. Iris bijvoorbeeld, onze kwaliteitsmedewerker, is ook muzikant en dat schept een band,’ zegt Maarten. Maarten zijn favoriete partner om voor te werken is Greenpeace Nederland. ‘Ik hou ervan om inhoudelijke gesprekken te voeren. Ik ben oprecht geïnteresseerd in waarom mensen bepaalde petities tekenen. Zelf heb ik heel veel petities van Greenpeace getekend. Ik wil niet op mijn sterfbed hebben, dat mijn kinderen me vragen waarom ik niks heb gedaan,’ verklaart Maarten.


Zijn collega Gaitrie heeft hem onlangs het compliment gegeven dat hij heel puur belt, dat hij dicht bij zichzelf blijft. ‘Johnny Depp heeft ooit gezegd dat hij heeft leren acteren in een klantcontactomgeving. Daar kan ik me dus helemaal niks bij voorstellen. Het voelt voor mij goed om bij het fondsenwerven mezelf te zijn. Ik zou het niet anders kunnen,’ zegt Maarten.


‘Dat waardeer ik erg aan het werken bij Donation Company. De ruimte die ik krijg om mezelf te zijn. Niet alleen in het kiezen voor de projecten waarop ik graag wil werken en de uren die mij goed uitkomen, maar ook zeker de ruimte die ik krijg om als mezelf te bellen, aldus Maarten. 


‘Mocht iemand overwegen om voor Donation Company te komen werken, dan zou ik zeggen dat zeker te doen. Donation Company heeft een heel open bedrijfscultuur en korte lijntjes. Je kunt hier echt groeien en je ontwikkelen, niet alleen als fondsenwerver, maar ook als mens,’ zegt Maarten.


Maarten, je hebt een goed luisterend oor en het talent om jezelf te zijn en te laten horen. Jazzmuzikant en componist Toots Thielemans (1922-2016) zei ooit: het belangrijkste in de muziek, dat is de stilte tussen de noten. En dat is voor goed fondsenwerven niet anders, dat weet jij als geen ander. 

bottom of page