top of page

Maak kennis met... Luiz

Suzanne Groenstege

14 februari 2024

Maak kennis met... Luiz

Luiz is al 17 jaar met veel plezier fondsenwerver. Hij vind het heerlijk om gedurende de dag met verschillende mensen te praten en zich in te zetten voor goede doelen. Daarnaast is hij muzikant. Wat motiveert hem om het beste uit zichzelf te halen voor zijn werkzaamheden?


Luiz vertelt: ‘Ik ben gek op fondsenwerven. Het liefst doe ik speciale projecten, zoals nalatenschappen. Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar dat is een onderwerp waar je goed met mensen over kunt praten. Het zijn diepere, lange gesprekken. Al pratend komt je vanzelf op het onderwerp. Ook de Vraag een Vriend campagne, waarin ik huidige donateurs motiveer om nieuwe donateurs te vinden, is erg leuk om te doen.’


‘Ik vind het fijn om met mensen in gesprek te gaan. Het geeft mij inzicht in de mens en de maatschappij. Mensen die aan goede doelen doneren zijn over het algemeen heel aardige en meevoelende mensen met een groot hart. Het zijn prettige mensen om mee te praten,’ vervolgt Luiz.


Naast zijn werk als fondsenwerver is Luiz al vele jaren muzikant. Dit werk geeft hem alle vrijheid om muziek te maken, op te nemen en te schrijven. ‘Als ik hier klaar ben met werken, trek ik met een voldaan gevoel de deur dicht en dan is het klaar. Daarna kan ik mij volledig focussen op mijn muzikale werkzaamheden. Onafhankelijk muziek kunnen maken, daar maak ik mezelf blij mee,’ zegt Luiz.


‘Ik vind het heerlijk om voor Donation Company te werken. Echt ontzettend leuk. Je wordt als fondsenwerver serieus genomen en krijgt goede coaching. Af en toe is het prettig om te horen wat er niet goed gaat of nog beter kan. Voor mij is dit werk als een sport. Ik wil er graag goed in zijn en steeds beter worden. Frisse energie en een nieuwe blik zijn daarom altijd erg welkom, zegt Luiz.


Als zanger heeft Luiz een prachtige, diepe en zware stem. Hij gebruikt geen letterlijk script. ‘Mijn uitgangspunt is altijd waarom iemand een goed doel steunt. Door gewoon met mensen te praten, krijg ik vaak de gunfactor,’ zegt Luiz.


’Mocht iemand overwegen om voor Donation Company te komen werken, dan zou ik zeggen: Doen! Als je het lekker vindt om met mensen te kletsen, ga ervoor. Ik voel me een bevoorrecht mens. Als ik ’s ochtends langs stratenmakers fiets, die in de regen aan het buffelen zijn, dan denk ik, ik zit zo weer lekker droog in het prachtige Muziekgebouw waar het gezellig is,’ besluit Luiz. 


Luiz, prachtig hoe jij je mooie stem gebruikt voor zowel het werven van fondsen voor goede doelen als voor de muziek die je maakt. Daar maak je heel veel mensen blij mee!

bottom of page