top of page

Maak kennis met... Joep

Suzanne Groenstege

13 december 2023

Maak kennis met... Joep

Maak kennis met… Joep


Joep werkt nu ruim 3 jaar met veel plezier als IT medewerker bij Donation Company. Hij zat in de Wajong en heeft een re-integratietraject afgerond bij Partner in Werk. Oorspronkelijk reageerde hij op de functie van fondsenwerver. Tijdens het kennismakingsgesprek kwamen direct andere kwaliteiten van hem naar boven. Wat betekende dit voor Joep zijn functie bij Donation Company?


‘Jascha van Partner in Werk vroeg me wanneer ik een kennismakingsgesprek voor de functie van fondsenwerver zou kunnen doen bij Donation Company. Een dag later ging ik op gesprek. Al tijdens het kennismakingsgesprek bleek ik ook over andere kwaliteiten te beschikken, die goed aansloten bij de functie van IT medewerker. In eerste instantie was er sprake van een gecombineerde fondsenwerver en IT medewerker functie, maar er bleek veel meer werk te zijn dat ik als IT medewerker kon doen. Mijn eerste dag als fondsenwerver moet nog komen,’ vertelt Joep lachend.


‘Ik vind het altijd heel indrukwekkend om te horen hoe onze fondsenwervers bellen. En ik denk dat het achteraf gezien goed is, dat ik me daar nooit aan gewaagd heb. Het is niet hoe mijn hoofd werkt. Het is heel fijn dat ik direct op de juiste plek terecht ben gekomen,’ vervolgt Joep.


Joep is begonnen met het bouwen van de website, het verbeteren van de online vindbaarheid van Donation Company en ook heeft hij zich ontwikkeld om onze IT- & databasemanager Ivo te ondersteunen met databeheer. De projectmanagers ondersteunt hij in het opzetten en verwerken van campagnes. Verder is Joep allround supportmedewerker voor alle technische zaken, wanneer fondsenwervers ergens tegenaan lopen. 


‘Op het moment vervul ik een rol die goed bij me past. Ik vind het fijn om mijn collega’s te helpen, samen een probleem op te lossen en ook te kijken waar dit veroorzaakt is. Problemen oplossen is iets wat mij altijd wel een beetje kietelt, om te kijken welke stappen we kunnen nemen om dingen te verbeteren. Dat puzzelen vind ik een heel leuk aspect aan mijn werk. Alleen brandjes blussen is voor mij niet genoeg. Ik wil ook weten hoe dat brandje is ontstaan en hoe ik kan voorkomen dat dat brandje nog een keer ontstaat,’ zegt Joep.


Gevraagd naar wat zijn collega’s over hem zeggen, zegt Joep: ‘Je bent de fijnste IT medewerker waar ik ooit mee heb samengewerkt, kreeg ik van Anita, één van onze temmanagers, te horen in het eerste jaar dat ik hier werkte. Ik krijg ook te horen van mijn collega’s dat ik snel voor ze klaar sta. Donation Company is een goede plek om beter te worden in wat je doet, jezelf te ontwikkelen en te groeien in jouw tempo.’


Joep, je staat altijd voor iedereen klaar met technische raad. Je hebt onze support om je verder te ontplooien. Mooi om te zien welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt. We got your back!

bottom of page