top of page

Maak kennis met Sonja

Suzanne Groenstege

10 januari 2024

Maak kennis met Sonja

Sonja is de pensioenleeftijd al een tijdje gepasseerd en is één van onze meest ervaren fondsenwervers bij Donation Company. Ze heeft het na 18 jaar nog steeds hartstikke naar haar zin in dit prachtige vak. Wat zorgt ervoor dat Sonja zich nog altijd vol energie inzet als fondsenwerver voor goede doelen? 


Sonja vertelt: ‘Ik hou niet van stilzitten. Ik ben graag in beweging. Ik werk al vanaf mijn vijftiende. Op zaterdags en soms op zondags help ik, naast mijn werk als fondsenwerver bij Donation Company, mijn zoon met zijn frietkraam. Hij doet het zware werk en ik sta bij de kassa om het geld te vangen. Ik heb net drie weken vakantie gehad bij Donation Company en ben blij dat ik deze week weer kan gaan werken.’ 


‘Ik heb het erg naar mijn zin bij Donation Company. Daan, onze directeur, ken ik nog van toen ik bij Annie Connect werkte. Ik vind het ontzettend leuk om voor verschillende goede doelen te bellen en contact te hebben met heel veel mensen. Soms zijn het droevige gesprekken, een andere keer weer gezellige gesprekken. Fondsenwerven is een heel afwisselend vak. Er komen steeds meer mensen bij ons werken, ook veel jonge lui. Dat is een mooie ontwikkeling, die verjonging,’ vervolgt Sonja. 


Sonja ervaart veel vrijheid in het werken bij Donation Company. ‘Ik werk thuis en kan zelf mijn tijd indelen. Dan pak ik een kopje koffie erbij, doe de deur van mijn kantoortje in huis dicht en kan dan heerlijk in rust werken,’ zegt Sonja. 


Het Leger des Heils is één van Sonja haar favoriete partners om voor te werken. ‘De donateurs van het Leger des Heils zijn erg betrokken. Ze hebben veel gevoel bij het Leger des Heils. Ik herken dat. Als klein meisje mocht ik van mijn moeder al een muntstuk in de kerstpot van het Leger des Heils in Den Haag doen. Vorige week mocht ik een mooie klapper van duizend euro voor het Leger des Heils ontvangen,’ zegt Sonja. 


Sonja staat bij haar collega’s bekend om haar goede, betrouwbare telefoonstem. Ook is ze erg betrokken bij de mensen, die ze spreekt. Tegen iemand die overweegt om voor Donation Company te komen werken, zou ze willen zeggen: ‘Het is ontzettend prettig werken. Dit kan zowel thuis en/of op de werkvloer. Kom vooral kijken, luisteren en horen hoe plezierig het is. Bovendien is het fijn om iets om handen te hebben, waar je ook nog eens iets mee kunt verdienen.’ 


Sonja, we gaan ervan uit dat je je nog lang blijft inzetten voor een betere wereld. We zijn heel blij met jou als gezellige en ervaren fondsenwerver. 

bottom of page