top of page

Maak kennis met Silvia

Suzanne Groenstege

1 november 2023

Maak kennis met Silvia

Maak kennis met… silvia


Silvia is een van onze betrokken en ervaren fondsenwervers bij Donation Company. Ze straalt een krachtige rust uit. Met een achtergrond in de zorg, ooit was ze ziekenverzorgende, voert ze met geduld en een luisterend oor mooie gesprekken met mensen. Al onze collega's hebben hun eigen manier van werken. Wat is Silvia haar unieke manier van fondsenwerven?


Silvia vertelt: ‘Ik doe mijn werk vanuit mijn gevoel. Dat is mijn levensstijl. Ik kijk hoe ik er voor mensen kan zijn. Dat is regelmatig door het delen van mijn persoonlijke ervaring met een onderwerp. Vaak is het voor mensen makkelijker praten met een onbekende, die even de tijd voor ze neemt. Ik voel mee met degene die ik aan de lijn heb en ervaar zo’n echt gesprek als een verrijking voor mezelf en de ander.’


Silvia werkte voorheen o.a. voor de Postcode Loterij en kreeg op een gegeven moment de uitnodiging om te gaan werken voor Donation Company. ‘Dit voelde direct goed. Na mijn eerste gesprek met Daan, de directeur van Donation Company, heb ik meteen mijn baan opgezegd. Het voelde vertrouwt. Ik geloof in het bedrijf, zag dat het niet één of andere cowboy onderneming was. Bovendien heb ik ruime ervaring met het fondsenwerven voor goede doelen en dat spreekt me erg aan,’ zegt Silvia.


‘Wat ik heel fijn vind aan het werken bij Donation Company is dat ik me ontzettend gewaardeerd voel. We krijgen veel waardering van de teammanagers, supervisors en Daan. En als ik vraag: hoe zit dit? Of klopt dit wel? dan krijg ik altijd een eerlijk antwoord. Dat geeft me het gevoel dat ik er mag zijn. Het voelt als een warm bad. Ook vind ik het heel prettig dat ik vanuit huis kan werken en dat we goed contact hebben in de app groepen,’ gaat Silvia verder.


Gevraagd naar haar favoriete goede doel om voor te bellen, zegt ze: ’The Donkey Sanctory, liefkozend ‘de Ezeltjes’ genoemd, staan in mijn top 3. Het gaat mij aan het hart hoe sommige mensen met deze lieve dieren omgaan. Mijn nummer 1 is op dit moment War Child. Het fondsenwerven voor War Child maakt dat ik me minder machteloos voel en het gevoel krijg mee te werken aan een oplossing voor de vele kinderen die getroffen worden door oorlogsgeweld.’   


Ook naast haar werk staat Silvia voor anderen klaar. Zo is ze mantelzorger voor haar schoonvader en zwager. ‘Dat doe ik graag en met liefde,’ zegt Silvia hierover. Silvia is het levende bewijs dat wanneer je doet wat goed voelt voor jou, je daarmee anderen zich ook goed laat voelen.  

bottom of page