top of page

Maak Kennis met Marlies

Suzanne Groenstege

6 december 2023

Maak Kennis met Marlies

Maak kennis met… Marlies


Marlies is één van onze enthousiaste thuistoppers bij Donation Company. Met haar energieke, sympathieke en rustige benadering belt ze donateurs van diverse goede doelen. Wat is de succesfactor die ervoor zorgt dat Marlies op alle projecten goed scoort?


Marlies werkte voorheen o.a. voor de Postcode Loterij waar ze een vast contract had. Van die periode bij Annie Connect kent ze Daan, de directeur bij Donation Company. Toen hij haar benaderde om voor Donation Company te komen werken, vond ze het in eerste instantie moeilijk om de vastigheid en het bekende los te laten. Toen haar baan ging veranderen richting de verkoop van telefoonabonnementen en energiecontracten, dacht ze dat dit wel het moment zou kunnen zijn om te switchen. Daan nam weer contact met haar op met het verzoek of zij ook bij Donation Company zou willen werken voor de mooiste goede doelen.


‘Achteraf gezien is het een goede keuze geweest om van baan te veranderen. Het fijne aan puur voor goede doelen werken, vind ik dat ik weet dat ik iets goeds doe. Het zijn ook een ander soort gesprekken dan ik eerder voerde. Ik ervaar minder weerstand, mensen gaan eerder met je in gesprek. Het is relaxter. In het begin vond ik het best lastig om steeds van onderwerp te wisselen. Nu vind ik de afwisseling juist fijn,’ zegt Marlies.


Dat afwisseling haar aanspreekt, blijkt ook uit haar antwoord wanneer haar gevraagd wordt naar haar favoriete partner om voor te bellen. ‘De Nederlandse Brandwondenstichting, Natuurmonumenten, het Leger des Heils en De Zonnebloem zijn mijn favorieten,’ zegt Marlies.


Marlies heeft naast haar baan 12,5 jaar als vrijwilliger gewerkt voor VU kinderstad. ‘Ik werkte als gastvrouw in een activiteitenruimte, waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn,’ zegt Marlies hierover. Gevraagd naar hoe ze daar toe gekomen was, zegt ze: ‘Mijn eigen zoon kreeg op vierjarige leeftijd een hersentumor. Ik heb een maand met hem in het ziekenhuis geslapen. Alles is gelukkig goed gekomen met haar zoon die inmiddels 21 jaar is.


‘In gesprekken kan ik grenzen van mensen goed aanvoelen. Ik word nooit drammerig. Ik open een gesprek heel positief, heb een vlotte manier van praten en zorg er altijd voor dat een gesprek goed wordt afgesloten. Of iemand nu wel of niet wil doneren. Ik krijg vaak complimenten van mensen die ik aan de lijn heb over mijn rustige en sympathieke benadering. Daarmee krijg ik vaak de gunfactor,’ zegt Marlies. Marlies haar succesfactor is de gunfactor.


Haar gezin staat voor Marlies op nummer één. Daarom vindt ze het fijn dat ze bij Donation Company voor een beperkt aantal uren per week kan werken. Marlies bewaakt haar eigen grenzen en respecteert die van een ander. Daarmee gaat ze er vol energie voor in de gesprekken en kan ze er thuis ook helemaal zijn voor haar gezin. Marlies, we gunnen je nog heel veel fijne gesprekken met donateurs en mooie uitstapjes met je gezin!  

bottom of page