top of page

Maak kennis met Jolanda

Suzanne Groenstege

22 november 2023

Maak kennis met Jolanda

Maak kennis met… Jolanda


Jolanda is een van onze gewaardeerde fondsenwervers bij Donation Company. Ze heeft veel ervaring in telefonische werving en is erg enthousiast over het werken voor goede doelen. Met haar warme persoonlijkheid en doorzettingsvermogen is ze één van onze thuistoppers. Wat spreekt Jolanda het meeste aan in het fondsenwerven voor Donation Company?


Jolanda vertelt: ‘Voorheen werkte ik o.a. bij de Postcodeloterij. Daar voelde ik me echt een nummer. Daan, de directeur van Donation Company, ken ik al van die tijd en met hem had ik altijd al goed contact. Toen belde Sandy me dat Daan iets nieuws aan het opstarten was en dat hij ons als team er graag bij wilde hebben. Ik twijfelde wel even, want ik had net een vast contract, maar ik had veel vertrouwen in hem.’


‘Het bellen voor goede doelen sprak me erg aan. Ik vroeg me wel even af of ik dat kon. Ik was gewend om vooral te scoren. Nu werd er van mij verwacht om echte gesprekken te voeren. Het was even omschakelen. Inmiddels heb ik mijn draai helemaal gevonden,’ vervolgt Jolanda.


‘Wat mij aanspreekt in het werken bij Donation Company is dat ik hier als mens en niet als nummer wordt behandeld. Ze denken met je mee, je mag aangeven op welke projecten je graag wilt bellen en op welke uren je graag werkt,’ zegt Jolanda.


‘Ik vind het fijn om mensen bewust te maken van wat er speelt in de wereld. Soms zeggen mensen tegen me, dat ik ze heb laten nadenken over bepaalde dingen,’ aldus Jolanda. Jolanda heeft verschillende goede doelen waar ze graag voor werkt. Het Armoedefonds vindt ze heel bijzonder, omdat iedereen wel iemand kent die in armoede leeft.


Ze belt ook graag voor War Child. ‘Ik heb zelf kinderen en kleinkinderen. Ik ben zo dankbaar dat zij hier geboren zijn,’ zegt ze hierover. Daarnaast heeft het Leger des Heils een speciaal plekje in haar hart. ‘Dit zijn vaak wat oudere mensen met wie je een gezellig praatje maakt. Daarmee bezorg ik hen een mooi momentje. Dank u wel voor het luisteren en dat ik mijn hart bij u heb kunnen uitstorten of dank u wel voor het fijne gesprek, hoor ik dan regelmatig, zegt Jolanda.’


Gevraagd naar haar kwaliteiten zegt Jolanda: ‘Doorpakken en ook dat ik er voor mijn collega’s ben. We hebben een hele goede band met elkaar, ook al werken we vanaf huis. Mocht iemand overwegen om voor Donation Company te komen werken, dan zou ik zeggen: ‘Zo’n leuke club vind je nooit meer. De sfeer is heel prettig en het is ontzettend fijn om te bellen voor goede doelen. Het is veel leuker dan je misschien in eerste instantie denkt.’


Jolanda, mooi mens, als je bij ons een nummer was, dan was je onze nummer 1 als het gaat om menselijke interesse en doorpakken in het fondsenwerven.

bottom of page