top of page

Maak kennis met Israël

Suzanne Groenstege

29 november 2023

Maak kennis met Israël

Maak kennis met… Israël


Israël is 26 jaar en werkt nu ongeveer 1,5 jaar bij Donation Company als fondsenwerver. Dat Israël bij Donation Company terecht is gekomen, is een geluk bij een ongeluk. Eigenlijk was hij uitgenodigd bij het uitzendbureau voor een andere vacature, maar daar kwam Donation Company toevallig op zijn pad. Hij woont op NDSM, dus met het pontje is hij zo op zijn werkplek in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Wat is voor Israël een belangrijke reden om zich in te zetten voor goede doelen bij Donation Company?


Israël vertelt: ‘Mijn eerste indruk tijdens het sollicitatiegesprek was direct goed. Ik was erg enthousiast om voor goede doelen aan de slag te gaan om mensen te helpen en tegelijkertijd wist ik dat ik bij Donation Company veel zou leren. Ik leer bijvoorbeeld veel over hoe je een gesprek aangaat en aandachtig luistert.’


‘Ik ben student aan de ALO om leraar lichamelijke opvoeding te worden. Deze baan als fondsenwerver kan ik perfect combineren met mijn studie. Er heerst een gezellige sfeer. Mijn broertje is hier op aanraden van mij ook komen werken. Ik ervaar geen werkdruk. Natuurlijk is het wel soms even doorbellen. Het is een sfeervolle werkplek en mijn collega’s zijn heel sociaal,’ zegt Israël.


Israël krijgt van zijn collega’s regelmatig te horen dat hij een hele fijne, rustgevende telefoonstem heeft en dat hij goed kan luisteren.


Als Israël één goed doel moest kiezen dat zijn favoriet is, dan kiest hij voor het Bijbelgenootschap. Hij heeft zelf een christelijke achtergrond, waardoor dit goede doel erg goed bij hem past. In zijn vrije tijd collecteert hij ook voor de kerk.


Op dit moment belt Israël voor Amnesty International Vlaanderen op de campagne over het geweldsconflict in de Gazastrook. Hij zegt: ‘Mijn naam is natuurlijk al een raakvlak. Wat daar gebeurt is sowieso verschrikkelijk. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen van vlees en bloed en wij willen de mensen die aan beide zijden getroffen worden door het geweld helpen. Ik leef met hen mee. We bellen met een heel divers team van mensen met allemaal verschillende achtergronden voor Amnesty International. We staan ieder met onze eigen afkomst naast elkaar om de slachtoffers te helpen.’


‘Als het je ligt om te bellen en te luisteren, dan is Donation Company een heel leuke onderneming om voor te werken. Mocht je menselijk betrokken willen worden bij de maatschappij en mensen willen helpen, kom dan net als mijn broertje en ik hier werken.’


Israël, we zijn ontzettend blij met jou als betrokken fondsenwerver. Samen maken we het verschil voor heel veel mensen en jij bent daarin een hele goede, sportieve teamspeler.

bottom of page