top of page

Maak kennis met Heidy

Suzanne Groenstege

17 januari 2024

Maak kennis met Heidy

Heidy is één van onze gedreven fondsenwervers die vanuit het buitenland voor Donation Company werken. Vanuit Marrakesh en ook vanuit het prachtige Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam, belt ze voor diverse goede doelen. Voor Heidy is dit een ideale combinatie, de vrijheid om deels op afstand te kunnen werken en zich in te kunnen zetten voor goede doelen. Hoe is het zo gekomen dat Heidy zowel vanuit Marokko als vanuit Amsterdam belt voor Donation Company? 


Heidy vertelt: ‘Linde (één van onze fondsenwervers in Amsterdam) liep stage bij een vriendin van mij. We hebben samen gereisd in Marokko. Linde heeft me gevraagd om voor Donation Company te komen werken. Ik wilde graag weg uit Nederland, omdat ik toe was aan een andere omgeving. Ik heb altijd een sterke drang gehad naar Arabische landen, terwijl ik zelf een Indische achtergrond heb.’ 


‘Ik ervaar het werken voor Donation Company als een cadeautje. Ik vind het fijn dat ik op een goede manier getriggerd word, om het beste uit mezelf te halen. Als ik feedback vraag, dan krijg ik altijd antwoord. Ook waardeer ik de menselijke aanpak. Er is altijd begrip voor wat er bij iemand persoonlijk speelt,’ vervolgt Heidy.


Het Leger des Heils is haar favoriete partner om voor te bellen. ‘Dat is toch een beetje jeugdsentiment. Ik heb in een ver verleden voor een organisatie voor en met verslaafden gewerkt op de Zeedijk in Amsterdam. Het is mijn jeugddroom om als vrijwilliger voor een kindertehuis in Marokko te werken. Toevallig heb ik daar deze week contact over gehad,’ zegt Heidy. 


Collega’s roemen Heidy om haar prettige telefoonstem en de echte, warme gesprekken die zij voert. ‘Zelf ben ik niet zo snel tevreden. Ik wil wel graag resultaat zien. Als ik een tijdje niet scoor, vraag ik één van onze teammanagers om feedback, zegt Heidy.


Gedreven als ze is, zegt Heidy dat haar werk haar hobby is. ‘Tegelijkertijd reizen en werken geeft mij de meeste voldoening. Naast het werk dat ik voor Donation Company doe, heb ik een eigen tassenlijn. In Marokko koop ik handgemaakte tapijten en leer, waarvan ik door mijzelf ontworpen tassen laat maken. Deze worden verkocht in verschillende winkels, o.a. in de 9 straatjes in Amsterdam. 


Het pendelen tussen Amsterdam en Marrakesh, tussen werk en privé en deze werelden samenbrengen, is een zelfgecreëerde levensstijl, die Heidy heel goed past. 


Heidy, je bent een inspirerend voorbeeld van hoe je je hart kunt volgen, in vrijheid kunt leven en tegelijkertijd in je eigen inkomen kunt voorzien en anderen kunt helpen. Keep up the good work! 

bottom of page