top of page

Maak kennis met Gaitrie

Suzanne Groenstege

15 november 2023

Maak kennis met Gaitrie

Maak kennis met… Gaitrie  


Gaitrie is één van onze gedreven fondsenwervers bij Donation Company. Ze gaat er echt voor. In het verleden werkte ze in commerciële functies bij een bank. Ze verkocht tientallen jaren leningen en hypotheken. Wat is voor Gaitrie het punt geweest waarop zij besloot haar commerciële talent in te gaan zetten voor goede doelen?  


Een aantal jaren geleden gaat Gaitrie ruim een jaar met haar partner op reis, om te ontdekken wat ze wil qua werk. Samen bezoeken ze Singapore, Indonesië, Thailand en ook aantal landen in Zuid-Amerika. Hun zoon, die piloot is, komt hen een week opzoeken in Thailand waar ze veel armoede zien en zegt: ‘Moet je zien hoe goed we het in Nederland hebben in vergelijking met de mensen en kinderen die hier leven.’ Op dat moment weet Gaitrie dat ze iets wil betekenen voor de wereld met haar werk.  


Weer terug in Nederland doet ze bij een wervingsbureau een assessment, waaruit haar commerciële talent sterk naar voren komt. Donation Company komt voorbij als mogelijke werkgever. De locatie, dichtbij het Centraal Station in het schitterende pand van Muziekgebouw aan ’t IJ, spreekt haar direct erg aan. Ook komt hiermee haar wens om zich in te zetten voor de wereld in vervulling. Ze gaat op gesprek en inmiddels voelt het werken voor goede doelen bij Donation Company als een warm bad. 


Gaitrie vertelt: ‘In het begin toen ik net de switch had gemaakt van de bank naar fondsenwerven, moesten ze me echt tegenhouden. Er werd me verteld om rustiger te praten, niet alleen te willen scoren. Wees eens een keertje lief, dat mag best, zeiden ze tegen me.’ Gaitrie staat onder haar collega’s bekend om haar doorzettingsvermogen en haar pit. Dat heeft ze van haar ouders meegekregen. Ook geniet ze ervan om goede resultaten neer te zetten. 


Wat ze erg waardeert in het werken bij Donation Company is de gemoedelijke sfeer. Ze zegt: ‘Het management en ook de directe collega’s zijn erg betrokken bij je werk en ook bij je privéleven. Het bevalt me goed dat ik mijn eigen rooster in mag delen en wanneer nodig in overleg mag wijzigen. Natuurlijk wordt er ook van je verwacht dat je je inzet, ik kom hier wel om te werken.’ 


Gevraagd naar haar favoriete goede doel om voor te bellen, zegt ze: ‘natuurmonumenten, ik hou van de natuur. Ik maak zelf graag een bos- of strandwandeling. De leden van Natuurmonumenten zijn heel betrokken, toegankelijk en vriendelijk.’ 


Gaitrie heeft in het fondsenwerven voor goede doelen het antwoord gevonden op de vraag waar ze de halve wereld voor is afgereisd. Bij Donation Company is ze helemaal op haar plek en betekent ze veel voor de wereld. Bovendien is ze een supergezellige collega, die alleen al met haar aanwezigheid de wereld een beetje mooier maakt.     

bottom of page