top of page

Maak kennis met Björn

Suzanne Groenstege

8 november 2023

Maak kennis met Björn

Maak kennis met… Björn


Björn is met een leeftijd van 23 jaar één van onze jongere fondsenwervers bij Donation Company. Als bedrijf vinden we het belangrijk dat onze collega’s een afspiegeling zijn van de samenleving. Deze mix van jong, oud, man, vrouw en alles wat er nog meer is, zorgt ervoor dat er voor elk goed doel de meest passende teams kunnen worden samengesteld. Wat spreekt juist een jonge student als Björn aan om als fondsenwerver voor Donation Company te werken? 


Björn vertelt: ‘Sinds kort woon ik in Amsterdam op mezelf. Vorig jaar heb ik mijn propedeuse HBO pedagogiek behaald. Ik werkte voorheen ook al vier jaar als fondsenwerver voor goede doelen en later ook als teamleider. Nu ik een tussenjaar heb, wilde ik weer als fondsenwerver aan de slag. In het eerste gesprek met Daan voelde ik me meteen erg welkom. Hij wilde me er graag bij hebben. Ook door mijn collega’s werd ik vervolgens met open armen ontvangen.’


Wat hem speciaal aanspreekt, is de vrijheid om zijn eigen rooster in te delen en de flexibiliteit om dat waar nodig aan te mogen passen. ‘Werken bij Donation Company voelt heel veilig en prettig. Ik hou ervan om met mensen te praten. Ik kan hier ontspannen werken en doordat ik er plezier in heb, ervaar ik geen werkdruk,’ zegt Björn.   


‘Mijn nummer 1 om voor te bellen is het Leger des Heils. Ik ben zelf gelovig opgevoed. Wanneer ik zie dat aan kwetsbare mensen soep uitgedeeld wordt met de soepbussen dan is dat voor mij een geluksmomentje,’ vertelt Björn verder.    

 

Björn is erg sportief en is in zijn vrije tijd veel in de sportschool te vinden. Vanuit zijn pedagogische achtergrond is hij een periode buddy geweest voor een jongen die gepest werd op school en graag wilde afvallen. ‘Dan stond ik daar bijvoorbeeld als een grote broer naar zijn voetbalwedstrijd te kijken en maakte achteraf een praatje met hem,’ zegt Björn.


Het is duidelijk dat Björn een talent heeft om op een heel ontspannen manier met mensen te praten. Hij heeft er plezier in en het is mooi om te zien dat hij dit talent inzet om de wereld samen een stukje mooier te maken voor de meest kwetsbare mensen op aarde. 

bottom of page