top of page

Maak kennis met Anita

Suzanne Groenstege

25 oktober 2023

Maak kennis met Anita

Maak kennis met… Anita


Anita is één van onze ervaren en geliefde teammanagers bij Donation Company. Ze heeft vroeger zelf fondsen geworven en heel soms belt ze weer even, omdat ze het leuk vindt. Bovendien kan ze zich op die manier ook goed blijven verplaatsen in de fondsenwervers die ze coacht. Wat is de unieke kracht van Anita, waarmee ze onze fondsenwervers meekrijgt elke dag opnieuw het beste uit zichzelf te halen?


Anita coacht onze fondsenwervers en geeft trainingen aan nieuwe medewerkers. Hierin staat persoonlijke aandacht centraal voor Anita. Ze zegt hierover: ‘Iedereen belt op zijn eigen manier en vraagt om een andere aanpak. Ik vind het belangrijk dat onze fondsenwervers zich ontwikkelen als zichzelf. Wanneer ze in hun werk dicht bij zichzelf blijven, dan werkt dat het beste en het prettigste voor iedereen. Zelf sta ik na al die jaren ook nog open om te groeien. Ik ben gretig om te leren en leer nog elke dag bij.’


Anita geniet van de reuring van een volle belzaal. Ze gaat graag de vloer op om een kort babbeltje te maken met haar collega’s. Dat zorgt voor een goede werksfeer en geeft haar energie. Ze houdt de verdeling van de beschikbare uren per project over de fondsenwervers in de gaten. Ook geeft ze aan wanneer het nodig is dat een fondsenwerver overschakelt op een ander project. Dit kan b.v. te maken hebben met het bereik op een bepaald tijdstip. Met haar aanstekelijke lach en persoonlijke aandacht voor iedereen, levert ze haar bijdrage aan het neerzetten van mooie resultaten voor onze partners en een meer menselijke wereld.


’Ik ga nog steeds elke dag met plezier naar het werk. Wat voor mij een belangrijke reden is om bij Donation Company te werken, is dat ik graag met mensen werk. Ik ben een mensen-mens. Het werken voor verschillende goede doelen, die zich inzetten voor de meest kwetsbare mensen spreekt mij erg aan.’ zegt Anita. Het is dan ook geen verrassing wat Anita haar favoriete goede doel is. Het Leger des Heils vindt ze een hele mooie organisatie.


Anita ziet graag dat de mensen om haar heen het naar hun zin hebben. Ze ontspant door het luisteren naar muziek, van klassiek tot feestnummers. Dat is haar uitlaatklep. Thuis is het dan ook regelmatig feest, wanneer haar kinderen met hun aanhang en haar kleinkinderen over de vloer komen. Dan worden er bordspelletjes gedaan, wordt er samen gekookt en gaat de muziek aan. Of het nu op het werk is of thuis, Anita heeft een luisterend oor voor iedereen, vertelt zelf ook graag een mooi verhaal en maakt zo van elke dag een feestje!

bottom of page